Regülatör Nedir? Voltaj Regülatörü Nedir?
Voltaj Regülatörü Nedir? Voltaj Regülatörü Şebekedeki gerilim düzensizliğine karşı, elektrikli cihazları korumak için kullanılır. Halk arasında yükseltici, voltaj düzenleyici, voltaj dengeleyici veya yükseltici trafo olarakta isimlendirilir. Standart regülatörler 165-250V düzeltme sahasına sahiptir. Ancak kullanıcı ihtiyacına göre daha geniş düzeltme sahası (90-280VAC), dar düzeltme sahası (180 – 240VAC) veya özel düzeltme sahasına uygun regülatörlerin üretimleri mevcuttur.
Regülatör çeşitleri nelerdir?
Öncelikle Otomatik ve manuel (veya kademeli) olarak 2 tipi mevcuttur. Peki, kademeli regülatörler nedir? Regülatör ihtiyacının ilk ortaya çıkmasıyla ilk geliştirilen regülatör tipi, kademeli regülatördür. Ancak kademeli regülatörler kullanımda sıkıntılar yarattığı için alternatif olarak otomatik regülatörler geliştirilmiştir. bunlarda kendi aralarında 3 tiptir.
Otomatik voltaj regülatörü çeşitleri nelerdir?
1- Doymalı tip regülatörler
2- Otomatik servo regülatörler
3- Otomatik statik regülatörler
Bu regülatörlerin tanımı nedir?
Tiplerine göre otomatik regülatörlerin tanımı aşağıdaki gibidir.
1- Doyumlu (Doymalı) tip otomatik regülatörler nelerdir? :
Hatta bağlı trafo ve kondansatör yardımıyla trafonun doyum özelliğinden yararlanarak regülasyon yapar. yüksek güçlerde üretilmediklerinden pek tercih edilmezler.
2- Servo Otomatik regülatörler nelerdir?:
Varyak, buster trafosu, motor ve kontrol kartı yardımıyla Regülasyon yapar. günümüzde 2.000 KVA gücüne kadar üretimi yapılmaktadır. Düzeltme ünitesi mekanik parça içerdiğinden zamanla arıza riski oluşmaktadır.
3- Statik Otomatik Regülatörler nelerdir?:
Servo regülatörlerin motor barından hassas cihazlarda düzeltme hızının yetersiz olması üzerine geliştirilmiş bir regülatör tipidir. Tristör , trafo ve kontrol kartından oluşan parçaları ile regülasyon yapar. Düzeltme hızı 5.000 V/sn seviyesindedir. İlk üretim yıllarında çok pahalı olan otomatik statik regülatörler, teknolojinin gelişmesi ile günümüzde servo regülatör fiyatlarına yakın fiyatlara sahiptir.
Voltaj Regülatörü Devre Şeması
Regülatörlerin devre şeması analog ve mikroişlemcili tipleri vardır. Analog devreler günümüzde çok nadiren kullanılmaktadır. Firmamız regülatörleri mikroişlemci devre yapısına sahiptir. Aşağıdaki devre şeması fotoğrafı tıklanarak regülatörlerin devre şemasına ulaşabilirsiniz.
Regülatör devre şeması için tıklayınız
Regülatörlerin Bağlantısı Nasıl Yapılır?
Regülatörlerin bağlantıları çok basit yapıya sahiptir. Şebekenin gireceği klemens veya terminaller ve yükün bağlanacağı klemens veya terminallere gerekli kablo bağlantısının yapılması ile işlem tamamlanmış olur. Tabiki, regülatörün tipine göre regülatörlerin bağlantısıda değişeceğinden, ilgili firmadan bağlantı klemenslerine ve bağlantı kablolarına dair detaylı bilgi alınması gerekir. Firmamız üretimi olan regülatörlerin bağlantı şeması ve bağlantı kablolarına dair detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız. Regülatörlerin bağlantı şeması
İlginizi Çekebilir
- Regülatör-Tamir-Bakım
- StatikRegülatör Nedir?
- ServoRegülatör Nedir?
- Redresör Nedir?
- Trafo Nedir?
- UPS nedir?
- Koruma Ünitesi Nedir?
Öne Çıkan Ürünler
Çözümler
Teknik Destek
Kurumsal
İletişim
Etiketler: Regülatörler nelerdir? Regülatörün bağlantısı nasıl yapılır? devre şeması, doyumlu regülatörler, otomatik regülatörler
Regülatör Nedir - NFT
[…] 21. Regülatör Nedir? Voltaj Regülatörü nedir? | ARTSAN Enerji […]