Regülatör Koruma Ünitesi Nedir?
Servo regülatörler ile beraber satılmaktadır. Regülatörün içine veya yanında ilave olarak mante edilir. Görevi ise; şebekenin regülatörün düzeltme sahası dışına çıkması durumunda regülatöre bağlı cihazların arıza yapmaması için regülatöre giden enerjiyi keser. Aynı şekilde regülatörde bir arıza olması durumunda regülatör çıkış gerilimin aşırı yükselmesi veya düşmesi durumunda da yükün enerjisini keser. Çıkış enerjisi kesildiğinde, çıkış gerilimleri normal sınırlar içerisine girdiğinde Otomatik olarak yeniden devreye girmesi için kontaktör, kullanılır. Otomatik devreye girmesi istenmiyorsa kullanıcı tarafından yeniden devreye alınması için kompak şalter kullanılır.
Korumak istenen çıkış gerilimi alt ve üst değerleri ayarlanabilmektedir. Aynı şekilde kontaktör veya kompak şalter açtırma süresi de ayarlanabilmektedir. Türkiye için çıkış gerilimi alt korumda değeri 190V ve üst koruma değeri 245V kesme süresi ise 10 sn olarak ayarlanmaktadır.
İhtiyaca göre akım koruma ünitesi, gerilim koruma ünitesi, trafo ısı koruma ünitesi şeklinde seçenekleri mevcuttur. Koruma ünitesi servo regülatör yanında opsiyonel olarak sunulurken, statik regülatörde standart olarak bulunmaktadır.
İlginizi çekebilir.
- Regülatör Nedir?
- StatikRegülatör Nedir?
- Servoregülatör Nedir?
- Varyak Nedir?
- Redresör Nedir?
- Trafo Nedir?
- UPS Nedir?
Öne Çıkan Ürünler
Çözümler
Kurumsal
Teknik Destek
İletişim
Etiketler: Koruma ünitesi nedir? regülatör koruma ünitesi, akım koruma ünitesi, gerilim koruma ünitesi, regülatör güvenli